Εκτέλεση
Για την εύκολη και ελαφρυά τονοσαλάτα,
συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας. Στη συνέχεια για την τονοσαλάτα,
- Τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε. Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε.
- Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.
- Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.
- Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε. Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι. Τα λιώνουμε με πιρούνι. Αλείφουμε παξιμαδάκια, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε τονοσαλάτα.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
“Οι θερμίδες ανά μερίδα είναι 500 περίπου
Η μερίδα περιλαμβάνει 2 παξιμαδάκια ή δύο φέτες ψωμί ολικής
Δροσιστικό, θρεπτικό, χορταστικό και πλήρες γεύμα, καθώς μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, καλής ποιότητας λιπαρά, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες!“
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Για τη συνταγή αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε απλή μαγιονέζα, είτε να απογειώσετε τη σαλάτα σας με τη vegan μαγιονέζα με αβοκάντο ή τη μαγιονέζα χωρίς αυγό.
Μετά την καταπληκτική αυτή τονοσαλάτα, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή
Φακές σαλάτα με τόνο