Αντιοξειδωτικά
Όπως άλλα φρούτα, τα αχλάδια είναι πηγή αντιοξειδωτικών. Ανα 100 γραμμάρια υπάρχουν 27 -41 mg φαινολών.
Το μεγαλύτερο μέρος των αντιοξειδωτικών βρίσκεται στη φλούδα του φρούτου,
Η πλούσια σε ποικιλία φυτικών τροφών διατροφή, συνιστάται για να λάβει κάποιος ευρεία γκάμα αντιοξειδωτικών.
Τα αντιοξειδωτικά μπορούν να προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβη που συνδέεται με τη γήρανση και χρόνιες νόσους. Επίσης, θεωρούνται αντιφλεγμονώδη, που μπορούν επίσης να παρέχουν προστασία από χρόνιες νόσους.
Πλούσιο σε βιταμίνη C
Η βιταμίνη C δρα όπως ένα αντιοξειδωτικό, αλλά επίσης χρειάζεται για την παράγωγή κολλαγόνου, τη δημιουργία άλλων αντιοξειδωτικών στο σώμα που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση πρωτεΐνης και την επούλωση πληγών. Φρούτα και λαχανικά είναι από τις καλύτερες πηγές.
Επομένως, αν δεν τρώτε αρκετά φρούτα και λαχανικά καθημερινά, η πρόσληψη βιταμίνης C μπορεί να μην είναι επαρκής.
Ένα μέτριο αχλάδι παρέχει περίπου 10% DV της βιταμίνης C.
Επομένως, τα αχλάδια ή ο χυμός τους μπορεί να είναι τρόπος αύξησης της πρόσληψης της βιταμίνης.
Πιθανή προστασία από τα έλκη
Ορισμένες ουσίες των αχλαδιών έχουν αναλυθεί σε έρευνες σε ζώα. Σε ποντικούς, φάνηκε ότι ορισμένες ουσίες έχουν επίδραση κατά του έλκους.
Αυτό μπορεί να οφείλεται στα αντιοξειδωτικά- προστατεύουν ή αυξάνουν την ίαση από το έλκος.
Προστατεύουν οι ουσίες στα αχλάδια από τα έλκη;
Περισσότερη έρευνα χρειάζεται για να αποσαφηνιστεί η επίδραση στους ανθρώπους.
Αν έχετε έλκος ή υποπτεύεστε ότι έχετε, μιλήστε με τον γιατρό σας πριν πιείτε χυμό.
Πλούσια πηγή καλίου
Οι ενήλικες χρειάζονται περίπου 4.700 mg καθημερινά κάλιο, αλλά οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν αρκετό στη διατροφή τους.
Μια αιτία μπορεί να είναι ότι οι περισσότεροι δεν καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι καλή πηγή.
Το κάλιο χρειάζεται για την ισορροπία των υγρών, τη σύσπαση των μυών, την υγεία των οστών και τη ρύθμιση της πίεσης.
Ένα αχλάδι παρέχει 206 mg καλίου (5% DV).
Η κατανάλωση ενός αχλαδιού την ημέρα δεν καλύπτει τα επίπεδα καλίου. Για αυτό, είναι σημαντικό να τρώτε ποικιλία και μεγάλη ποσότητα φρούτων και λαχανικών καθημερινά.
Άλλες τροφές με πολύ κάλιο είναι οι πατάτες, οι μπανάνες, το σπανάκι, οι γλυκοπατάτες, οι ντομάτες και τα γαλακτοκομικά.
Αν κάνετε εσείς το χυμό σας προσθέστε ποικιλία φρούτων και λαχανικών για να έχετε καλή πηγή καλίου.
Ένα αχλάδι παρέχει περίπου 6 γρ, ινών. Πίνοντας το χυμό χάνετε τις περισσότερες ή όλες τις ίνες. Αν προσθέσετε περισσότερα ροφήματα με φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σκεφτείτε να περιλάβετε smoothies. (24% DV).
Τα Smoothies, σε αντίθεση με το χυμό, παρέχουν όλο το φρούτο και τις ίνες.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενσωματώσετε τα αχλάδια ως νόστιμο smoothie.
Ευαισθησία FODMAP
Αν ακολουθείτε διατροφή χαμηλή σε FODMAP -ζυμώσιμους ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες- τα μήλα και τα αχλάδια θεωρούνται τροφή με πολλά τέτοια, επειδή είναι υψηλότερα σε φρουκτόζη. Αν ο γιατρός σας, σας συμβούλευσε να ακολουθήσετε διατροφή χαμηλή σε FODMAP, ο χυμός ή τα αχλάδια μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο.
Διαφορά μεταξύ ολόκληρων φρούτων και χυμού
Η κατανάλωση φρουτοχυμού έχει διαφορετική επίδραση στο σώμα σε σχέση με το ολόκληρο φρούτο.
‘Ερευνα του 2013 ανέλυσε στοιχεία για τον εντοπισμό της επίδρασης που έχει το φρούτο ή ο χυμός στον διαβήτη τύπου 2.
Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων, όπως τα μήλα και τα αχλάδια, συνδεόταν σημαντικά με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη 2.
Ωστόσο, μεγαλύτερη κατανάλωση φρουτοχυμού συνδέθηκε με αυξημένο κίνδυνο διαβήτη 2.
Ενώ ο χυμός αχλαδιού μπορεί να δώσει πολλές σημαντικές ουσίες στη διατροφή, η κατανάλωση φρούτων μπορεί να δώσει ακόμα μεγαλύτερο όφελος, επειδή κάποιος λαμβάνει ίνες.
Τα αχλάδια, επίσης μπορούν να προστεθούν σε σαλάτα, γιαούρτι ή βρώμη.
ΠΗΓΗ