Μια πανεύκολη, απλή στη παρασκευή της συνταγή, με λίγα υλικά για να απολαύσετε μια πεντανόστιμη τηγανιά κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας που θα γίνει η αγαπημένη σας. Απλά δοκιμάστε τη!
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κατά προτίμηση μπούτι
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 250 ml λευκό κρασί
- 3 κ.σ. μουστάρδα επιλογής σας
- 1 κ.γ. ρίγανη + 1 κ.γ. θυμάρι (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κοτόπουλο φιλέτο σε μικρά κομματάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
- Ο χρόνος σοταρίσματος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος που κόψατε το κοτόπουλο και αν χρησιμοποιήσετε μπούτι ή στήθος κοτόπουλου. Το μπούτι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέχρι να ψηθεί, ενώ αν προτιμήσετε στήθος θα χρειαστεί λιγότερη ώρα. Μην το παραμαγειρέψετε και χάσει τους ζωμούς του.
- Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί το αφήνετε να βράσει για 5 λ να εξατμισθεί το πολύ αλκοόλ και μετά προσθέτετε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Απολαύστε το ως ορεκτικό ή μεζέ με το ποτό σας ή και ως κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή ρύζι.
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Πηγή
18/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας (Video)