[*][*]
Ταλιατέλες, μπέικον ή ζαμπόν και μανιτάρια σε σάλτσα με κρέμα τυριού. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 200-250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο [*]
- 1/2 ποτηράκι κρασιού άσπρο κρασί
- 180 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
- 2 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμυδάκια
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
- Λίγη τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλοτύρι για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τις ταλιατέλες σε άφθονο, αλατισμένο με χονδρό αλάτι, κοχλαστό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάτε 1½ φλ. τσαγιού νερό από τη κατσαρόλα που βράσατε τις ταλιατέλες, τις σουρώνετε και τις αφήνετε στην άκρη.
- Όσο βράζει το ζυμαρικό σας, κόβετε σε φέτες τα φρέσκα μανιτάρια. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια ανακατεύοντας 3 λ. Τα αλατοπιπερώνετε, συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν χρώμα , τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα μεταφέρετε σε πιατέλα.
- Προσθέτετε στο ζεστό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί σοτάρετε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτετε το μαϊντανό, το τυρί και 1 φλ. τσαγιού από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών και ανακατεύετε πολύ καλά.
- Μόλις πάρει βράση και αδειάζετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, και ανακατεύετε ώστε καλυφθούν καλά με τη σάλτσα. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ακόμα από το υπόλοιπο 1/2 φλ. βρασμένο νερό. Αφαιρείτε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε.
[*] Αν το μπέικον δεν είναι στις προτιμήσεις σας μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζαμπόν.
21/02/2023
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ταλιατέλες με τυρί κρέμα, μπέικον και μανιτάρια
[*]Source link