Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
- 12 γαρίδες μεγάλου μεγέθους καθαρισμένες
- 280 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 600 γρ. πράσα κομμένα διαγώνια (πάχος 1 εκ.)
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας έτοιμη ή σπιτική με φρέσκες ντομάτες ή κονκασέ (συνταγή εδώ)
- 220 ml λευκό κρασί
- 150 ml ζωμό λαχανικών
- 100 ml ελαιόλαδο
- 400 γρ. ταλιατέλες
- 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
- 30 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα με αρκετό αλατισμένο νερό βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια τους.
- Στο μεταξύ σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο, το μαϊντανό, την καυτερή πιπερίτσα, λίγο βούτυρο, τα πράσα και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 1 λ περίπου.
- Προσθέτετε τις γαρίδες, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι (εάν βάλετε την καυτερή πιπερίτσα δεν χρησιμοποιείτε πιπέρι) και σοτάρετε τις γαρίδες για 1 λ μόνο και από τις 2 πλευρές τους. Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να βράσει για 1 λ μόνο, για να εξατμιστεί το αλκοόλ, και προσθέτετε το ζωμό λαχανικών. Κατόπιν ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας και τη φέτα και αφήνετε να βράσουν για 2 λ να δέσει η σάλτσα.
- Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες, τις ρίχνετε στο τηγάνι, αλατίζετε ελαφρά, ανακατεύετε πολύ απαλά, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σερβίρετε σε 4 πιάτα και ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Πηγή
03/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ταλιατέλες με γαρίδες, πράσα και φέτα