Απλά υπέροχη. Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη τάρτα σοκολάτας της στιγμής, που δεν απαιτεί ψήσιμο, με επικάλυψη αφράτης κρέμας τυριού. Απολαύστε τη σε όλες τις περιστάσεις, γιορτές, γενέθλια ή και δροσερό επιδόρπιο για το οικογενειακό και επίσημο τραπέζι σας και εντυπωσιάστε τους πάντες με την υπέροχη, αφράτη και δροσερή γεύση της.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση όρεο:
- 30 μπισκότα oreo
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- Για τη γέμιση:
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 150 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
- φλούδες σοκολάτας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
- Για τη κρέμα τυριού:
- 1 ¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών 35-36%
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση όρεο: Θρυματίζετε τα όρεο στο μούλτι και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι, με αποσπώμενη βάση διαστάσεων 22-23 εκ. και το στρώνετε, πιέζοντάς το ισομερώς με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2,5-3 εκ. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
- Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ κόβετε τις 2 σοκολάτες σε κομματάκια. Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση την αφαιρείτε από τη φωτιά, τη ρίχνετε στο μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας, την αφήνετε για 2 λ να σταθεί και μετά ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.
- Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια με τη μαρίζ και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 7-8 ώρες (ιδανικά και για ένα βράδυ) για να σφίξει καλά το μείγμα.
- Για τη κρέμα τυριού: Στο κάδο του μίξερ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε για 1 λ να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη χτυπάτε για 1 λ ακόμα και τέλος προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 2 λ.
- Βγάζετε τη κρύα πλέον σοκολατένια τουρτίτσα, τη ξεφορμάρετε και τη μεταφέρετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής ή με ένα κουτάλι τη γαρνίρετε με τη κρέμα τυριού, τη πασπαλίζετε (προαιρετικά) με φλούδες σοκολάτας και σερβίρετε.
26/10/2023
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τάρτα σοκολάτας με επικάλυψη κρέμας τυριού χωρίς ψήσιμο