Μια υπέροχη τάρτα με τραγανή βάση μπισκότων και γέμιση με ζαχαρούχο γάλα και λάιμ με το ξεχωριστό, εκπληκτικό του άρωμα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για με λαχταριστή τάρτα, για όλες τις περιστάσεις, με μια πλούσια, βελούδινη και μεταξένια υφή, ξινή και συγχρόνως γλυκιά γέμιση που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση, το άρωμά της και την υφή της όσους το δοκιμάσουν. Μια συνταγή που θα γίνει η αγαπημένη σας για τα λίγα υλικά που, απαιτούνται, τη γρήγορη και εύκολη παρασκευή της και το ελάχιστο ψήσιμο που χρειάζεται. Το μόνο πρόβλημα που θα έχετε είναι ότι απαιτείται αρκετός χρόνος ψύξης, τουλάχιστον 1 βράδυ στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- Για τη μπισκοτένια βάση
- 200 γρ. μπισκότα Digestive
- 30 γρ. (2 κ.σ.) ζάχαρη
- 70 γρ. (5 κ.σ.) βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταρτιέρας
- Για τη γέμιση
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 κ.σ. ξύσμα λάιμ
- 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 120 ml (1/2 φλ.) χυμό λάιμ
- Για την επικάλυψη
- 240 ml (1 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα από το ψυγείο
- 10 γρ. (1 κ.σ.) ζάχαρη άχνη
- λίγο ξύσμα λάιμ για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη μπισκοτένια βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε μια ταρτιέρα 20-23 εκ. Ρίχνετε σε μούλτι τα μπισκότα, τα θρυμματίζετε σε ψίχουλα και τα μεταφέρετε σε μπολ. Προσθέτετε τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και τα αναμιγνύετε καλά.
- Αδειάζετε το μείγμα στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και τη στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας, πιέζοντάς τη με την ανάποδη ενός κουταλιού. Τη ψήνετε για 8-10 και μετά τη βγάζετε από τη φούρνο και την αφήνετε σε σχάρα για 15 λ να πάρει ένα χρυσό-καφετί χρώμα.
- Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κρόκους και το ξύσμα λάιμ και τα χτυπάτε με σύρμα μέχρι να γίνει κρεμώδες, ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύετε να ενσωματωθεί και τέλος ρίχνετε και το χυμό λαίμ και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αδειάζετε το μείγμα γέμισης πάνω στη ψημένη βάση και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Το βγάζετε από το φούρνο, το μεταφέρετε πάνω σε σχάρα όπου το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάζετε στο ψυγείο για 8-10 ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ πριν το σερβίρετε.
- Για την επικάλυψη: Λίγο πριν σερβίρετε τη τάρτα σας τη γαρνίρετε. Ρίχνετε σε μπολ τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί, που να κάνει “κορυφές” και να στέκεται.
- Μεταφέρετε τη σαντιγί σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής, το τοποθετείτε ένα ακροφύσιο του 1 εκ. και διακοσμείτε τη τάρτα σας με ΄ροζέτες” σαντιγί (βλέπε βίντεο). Προαιρετικά πασπαλίζετε λίγο επιπλέον ξύσμα λάιμ από πάνω και τη σερβίρετε. Όση τάρτα απομείνει τη διατηρείτε στο ψυγείο.
Δείτε πιο κάτω στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
11/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τάρτα λάιμ με ζαχαρούχο γάλα πανεύκολη (Video)
You cannot copy content of this page