Απολαυστική πρωτεϊνική τυρόπιτα με cottage cheese που είναι η απόλυτη επιλογή για μια θρεπτική πίτα με υψηλή πρωτεΐνη.
Με την εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που προσφέρει το cottage cheese ανεβάζουμε τον διατροφικό πήχη ψηλά. Το απαλό και κρεμώδες υλικό δίνει μια μοναδική υφή στην τυρόπιτα, ενώ ο συνδυασμός με τη φέτα και τη μοτσαρέλα, προσθέτει μια εκρηκτική γεύση!
Την υπέροχη και πολύ εύκολη συνταγή για αυτή την τυρόπιτα βρήκαμε από τη food blogger paxxi.
Συνταγή για τραγανή, πρωτεϊνική τυρόπιτα με cottage cheese
Υλικά
2 φύλλα (650 γρ) ζύμη κουρού
2 κ. σ. σουσάμι
2 κ. γ. ελαιόλαδο για επάλειψη
Γέμιση:
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ cottage cheese
200 γρ φέτα θρυμματισμένη
200 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
1/8 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Αλείφω το ταψί 29 x 37 εκ. με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζω 1 κ. σ. σουσάμι και απλώνω το 1ο φύλλο κουρού.
Στο μπολ χτυπάω με το σύρμα 3 αυγά να αφρατέψουν και προσθέτω τα τυριά, το cottage, τη φέτα, τη μοτσαρέλα με το πιπέρι, τα ανακατεύω καλά όλα μαζί να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Το απλώνω στο ταψί πάνω στο φύλλο, ισιώνω την επιφάνεια του και σκεπάζω με το 2ο φύλλο.
Αλείφω με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζω το υπόλοιπο σουσάμι.
Τρυπάω το φύλλο με το πιρούνι και βάζω το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C, στην κατώτερη σχάρα για 45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια του.
Βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω!