Και να που φτάνουμε στη Μ. Εβδομάδα και μπαίνουμε σε εορταστικό mood ακολουθώντας τα ήθη και τα έθιμα της περιόδου. Και ανάμεσα σε αυτά, είναι και τα πασχαλινά κουλουράκια. Τα γνωστά αυγοκούλουρα, τα οποία ως παιδιά θυμόμαστε να μας “σπάει” τη μύτη η υπέροχη μυρωδιά τους, αλλά δεν μπορούσαμε να φάμε λόγω νηστείας και περιμέναμε την Κυριακή του Πάσχα.
Το βούτημα σε γάλα ήταν από τις πιο αγαπημένες συνήθειες.
Εμείς, λοιπόν, έχουμε για εσάς μια εύκολη συνταγή για αυγοκούλουρα.
Θα χρειαστούμε:
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
½ κ.γ. σόδα
½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη.
Προσθέστε τα αβγά ένα ένα.
Προσθέστε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
Ανακατέψτε σε ένα δοχείο, όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και προσθέστε αυτό το μείγμα στο άλλο.
Βάλτε όσο αλεύρι χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήστε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί.
Περάστε λίγο αβγό χτυπημένο, με ένα πινέλο, ώστε να γυαλίσουν.
Ψήστε στους 180° για 10′ -20′, ανάλογα με το μέγεθος.
Διαβάστε επίσης
Ο Αντώνης Φώσκολος μάς έχει την καλύτερη συνταγή για πασχαλινά τσουρέκια!
Νηστίσιμη μανιταρόπιτα με πολύχρωμες πιπεριές
Λαζάνια με μανιτάρια και γάλα καρύδας – Μια νόστιμη συνταγή για τη νηστεία