Μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, οι δίπλες αποτελούν τα απόλυτα γλυκά των Χριστουγέννων, ενώ σε πολλές περιοχές είναι το γλυκό που φτιάχνεται με αφορμή γάμους, ονομαστικές εορτές ή οποιαδήποτε άλλη αιτία για γλέντι.
Υλικά:
Για τη ζύμη
4 κούπες αλεύρι σκληρό
4 αυγά
¼ κούπας ούζο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 βανίλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
νερό χλιαρό
Για το τηγάνισμα:
Ελαιόλαδο
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 ξύλο κανέλα
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
κεντρική φωτογραφία: Instagram