Εσείς γνωρίζατε πως σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας, και τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Ιουλίου; Ω ναι. Καθιερώθηκε το 2015, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 465 χρόνων από τότε που η σοκολάτα εισήχθη στην Ευρώπη, από τους Ισπανούς.
Και με αφορμή τη μέρα αυτή, είπαμε να την γιορτάσουμε με έναν συγκλονιστικό κορμό σοκολάτας. Είναι απλό, γρήγορο, εύκολο και κυρίως σοκολατένιο! Ένας κορμός που για να γίνει χρειάζεται μόλις τέσσερα υλικά και λίγο μεράκι από τη μεριά σας. Πάμε να τον φτιάξουμε;
Υλικά
18 μπισκότα (τύπου Digestive)
2 ½ της κούπας μαύρη σοκολάτα
½ κούπα ζαχαρούχο γάλα
165 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σπάστε τα μπισκότα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τα με το ζαχαρούχο γάλα. Περιχύστε τα μπισκότα με το μείγμα της σοκολάτας και φροντίστε να καλυφθούν όλα πολύ καλά.
Σε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος ή σε μία ορθογώνια φόρμα που έχετε ήδη στρώσει με χαρτί ψησίματος, απλώστε το μείγμα, σκεπάστε το με λίγη μεμβράνη και αφήστε το γλυκό στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Όταν παγώσει καλά, βγάλτε το από το ψυγείο και σερβίρετε σε γενναία κομμάτια συνοδευόμενα από παγωτό της αρεσκείας σας.
Δείτε το βίντεο
https://www.youtube.com/watch?v=04AQqoBc2ZQ
Διαβάστε επίσης
Πανεύκολη καλοκαιρινή σαλάτα με φράουλες και ντοματίνια
Διαφορετικό γλυκό ψυγείου, αλλά το ίδιο νόστιμο με εκείνο που έφτιαχναν οι μαμάδες μας τα καλοκαίρια
3 συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη – Για να τρώτε άφοβα!