Υπέροχο σουφλέ με 4 τυριά και γιαούρτι. Μια εύκολη συνταγή για ένα γρήγορο και αρκετά ελαφρύ, σουφλέ τυριών χάρη στο γιαούρτι. Ο συνδυασμός των τεσσάρων τυριών δίνει τη πιπεράτη γεύση της παρμεζάνας, τη γλυκιά του έμενταλ, τη μαστιχωτή υφή από την κεφαλογραβιέρα και τη κρεμώδη από το ρεγκάτο. Τα αυγά, η κρέμα γάλακτος, το γάλα και το γιαούρτι, κάνουν αυτό το σουφλέ αέρινο και αφράτο.
Υλικά συνταγής
- 10 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς τη κόρα
- 2-3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο για άλλειμα ταψιού
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού εμεντάλ τριμμένο
- 1 φλ. τσαγιού ρεγκάτο τριμμένο
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 κ.σ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αλείφετε με βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος με διάμετρο βάσης 22 εκ. Κόβετε το ψωμί του τόστ σε κύβους και στρώνετε τη μισή ποσότητα ψωμιού στη βάση του σκεύους.
- Βάζετε όλα τα τυριά σε ένα μεγάλο μπολ, τα ανακατεύετε καλά και απλώνετε λίγο τυρί πάνω από τη στρώση ψωμιού. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με άλλη μια στρώση ψωμί και πάλι τυρί, μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, φροντίζοντας η τελευταία στρώση να είναι στρώση με τυρί.
- Σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το γάλα, το γιαούρτι, τη κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και συνεχίζετε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Περιχύνετε, ισομερώς, την επιφάνεια του σουφλέ με το μείγμα αυγών, το σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο να “σταθεί” για 1 ώρα.
- Εν τω μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ψήνετε το σουφλέ για 40 λ περίπου ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο και το σερβίρετε ζεστό.
Πηγή
27/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σουφλέ με 4 τυριά και γιαούρτι