Σουπιές με σπανάκι. Μια ωραιότατη νηστίσιμη συνταγή για ένα από τα καλύτερα ελληνικά φαγητά εύκολο, απλό και πεντανόστιμο!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σουπιές, φρέσκιες ή κατεψυγμένες
- 1 κιλό σπανάκι κατά προτίμηση φρέσκο
- 1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένο σε ροδελίτσες
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ ή 3-4 φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
- Λίγο άνηθο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τις σουπιές. Τις κόβουμε σε λωρίδες και χωρίζουμε στα δύο το τμήμα με τα πλοκάμια τους. Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι. Το χοντροκόβουμε και το αφήνουμε και αυτό να στραγγίξει.
- Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, πλένουμε και κόβουμε σε ροδελίτσες τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα 2 ειδών κρεμμύδια για 3-4 λ. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5-6 λ περίπου, ανακατεύοντας συχνά.
- Αυξάνουμε τη θερμοκρασία, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε 2 λ στη δυνατή φωτιά να αναπνεύσει. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό προς μέτριο, ρίχνουμε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-40 λ.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό και συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές και να μείνουν με το λάδι τους.
12/03/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σουπιές με σπανάκι