Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά όλα τα λαχανικά.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, ιδανικά σε μαντολίνο, το φινόκιο, το κολοκύθι, το καρότο, την πιπεριά.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα από 1 λάιμ.
Προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο τζίντζερ.
Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε αλάτι κι ελάχιστο πιπέρι.
Ανακατεύουμε τα λαχανικά κι αφήνουμε να μαριναριστούν για 5’ και να μαλακώσουν ελαφρά.
Τέλος προσθέτουμε την ρόκα στα μαριναρισμένα λαχανικά, τις φουντίτσες φινόκιο κι ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε την σαλάτα στα δυο φιλέτα σολομού.
Σερβίρουμε αμέσως.
Στα μαριναρισμένα λαχανικά μπορείτε να προσθέσετε τρυφερή ωμή αλμύρα, αγγούρι, ραπανάκι ή ρέβα.