Ένα λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό σκέτος πειρασμός, που θα λατρέψετε όλοι εσείς που αγαπάτε τη σοκολάτα. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε μικρά παστάκια με ένα ανάλαφρο σιροπιαστό κέικ σοκολάτας καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας, γαρνιρισμένο με σαντιγί και κερασάκια γλασέ. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να το απολαύσετε με την οικογένειά σας ή να το κεράσετε σε όλες τις περιστάσεις; Δοκιμάστε το!
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- Για το κέικ βάσης
- 2 αυγά
- 70 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. ηλιέλαιο
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κακάο
- Για το σιρόπι
- 120 γρ. νερό
- 120 γρ. ζάχαρη
- Για το γλάσο
- 100 γρ. κουβερτούρα 52%, ψιλοκομμένη
- 50 γρ. γάλα
- Για το γαρνίρισμα
- 100-150 ml κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά, κρύα
- 9 κερασάκια γλασέ
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κέικ βάσης: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει και “ασπρίσει” το μείγμα. Μετά αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε το ηλιέλαιο, κοσκινίζετε επάνω στο μείγμα το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν και ανακατεύετε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ή/και στρωμένο με λαδόκολλα ταψάκι 17×17 εκ. ισιώνετε με σπάτουλα την επιφάνειά του και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 25-30 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.
- Για το σιρόπι: Ρίχνετε σε μια κατσαρολίτσα το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύετε και μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει ο βρασμός το αφήνετε να βράσει για 4 λ. Με την βοήθεια ενός πινέλου σιροπιάζετε το γλυκό σας καυτό με κρύο σιρόπι, ή κρύο το γλυκό σας με καυτό σιρόπι. Φροντίζετε πριν σιροπιάσετε το κέικ σας να το τρυπήσετε σε μερικά σημεία με οδοντογλυφίδα. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει καλά και απορροφήσει όλο το σιρόπι.
- Για το γλάσο: Λιώνετε τα κομματάκια κουβερτούρας μαζί με το γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί φροντίζοντας να διαλυθεί τελείως η σοκολάτα και έχετε ένα λείο μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε για λίγο να πήξει ελαφρώς αλλά να είναι ρευστό. Το αδειάζετε πάνω στο σιροπιαστό κέικ και με μια σπάτουλα το απλώνετε σε όλη την επιφάνειά του.
- Για την διακόσμηση: Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. Κόβετε το γλυκό σας σε 9 κομμάτια και με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής κάνετε μικρές ροζέτες με σαντιγί στο κέντρο κάθε κομματιού. Διακοσμείτε τη σαντιγί με 1 κερασάκι και καλή σας απόλαυση.
Δείτε σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
04/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σοκολατογλυκό σιροπιαστό πειρασμός (Video)