Ένα υπέροχο σοκολατένιο ρολό με ανάλαφρο παντεσπάνι, με γέμιση και επικάλυψη κρέμας νουτέλας ή μερέντας με σοκολατένια πουράκια. Μια εύκολη συνταγή του Στ. Παρλιάρου για ένα αγαπημένο απ” όλους γλύκισμα.
Υλικά συνταγής
- Για το παντεσπάνι:
- 4 αυγά (χωριστά κρόκοι και ασπράδια)
- 80 γρ. ζάχαρη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κορν φλάουερ
- Για τη κρέμα Μερέντας ή Νουτέλας:
- 300 γρ. Νουτέλα ή Μερέντα
- 100 γρ. πουράκια σοκολάτας τριμμένα στο χέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Στρώνετε με λαδόκολα ένα ταψί διαστάσεων περίπου 30×40 εκ.
- Για το παντεσπάνι: Χτυπάτε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να έχετε μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα. Σταματάτε το χτύπημα και προσθέτετε σταδιακά τους κρόκους ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα ή μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν οι κρόκοι πλήρως στη μαρέγκα.
- Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κορν φλάουρ και τα ενσωματώνετε στο μείγμα αυγών σιγά-σιγά ανακατεύοντας με τη μαρίζ. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί με τη λαδόκολλα, το ισιώνετε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού για να βγει ένα λεπτό πεντεσπάνι και το ψήνετε για περίπου 15-18 λεπτά. Το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Για τη κρέμα Νουτέλας: Ανακατεύετε τα 300 γρ. Νουτέλας ή μερέντας με τα τριμμένα πουράκια.
- Για τη συναρμολόγηση: Ξεκολλάτε τη βάση από την λαδόκολλα και την τοποθετείτε με την ψημένη όψη της προς τα πάνω. Απλώνετε το μισό από το μείγμα της πραλίνας σε όλη την επιφάνεια της βάσης και την τυλίγετε σε ρολό. Με μια σπάτουλα αλείφετε όλη την επιφάνεια του ρολού με την υπόλοιπη πραλίνα.
- Κόβετε το ρολό σε φέτες και σερβίρετε. (Το γλυκό αυτό δεν χρειάζεται ψυγείο).
Πηγή
13/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σοκολατένιο ρολό με μερέντα