Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με ζελέ πορτοκάλι. Μια συνταγή για ένα πανεύκολο, ανάλαφρο και γευστικότατο γλύκισμα ψυγείου για για μικρούς και μεγάλους για όλες τις ώρες.
Υλικά συνταγής
- 6 ½ φλ. τσαγιού γάλα
- 10 κ.σ. κοφτές ζάχαρη
- 3 κ.σ. κακάο
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- 2 φακελάκια ζελέ πορτοκάλι
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και το 1 ½ φλ. γάλα και χτυπώντας με το σύρμα τα λιώνουμε καλά.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 5 φλιτζάνια γάλα, το κακάο και την ζάχαρη. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μόλις το μείγμα έρθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε κι άλλο την φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα του μπολ κι ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει και σβολιάσει. Μόλις πήξει το κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Στρώνουμε 2 σειρές μπισκότα σε ένα παραλληλόγραμμο τάπερ ή πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Φτιάχνουμε το ζελέ με βάση της οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία. Πολύ προσεκτικά με μια κουτάλα αδειάζουμε το ζελέ απαλά πάνω από την κρέμα σοκολάτας.Το βάζουμε ξανά στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να σφίξει το ζελέ.
Πηγή
18/06/2024
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό με ζελέ πορτοκάλι