Μια συνταγή για μια, πάντα ευπρόσδεκτη, τάρτα με τραγανή βάση, μια στρώση με μαρμελάδα ή γλυκό κουταλιού φράουλα, για έξτρα νοστιμιά, και από πάνω μια υπέροχη γκανάς σοκολάτας. Μια λαχταριστή τάρτα που δύσκολα μπορείς να της αντισταθείς.
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση:
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 200 γρ. βούτυρο κρύο κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 αυγό
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ. κακάο
- Για τη Γκανάς σοκολάτας:
- 400 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά
- 1 κ.σ. μέλι
- 150 γρ. φράουλα μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού φράουλα
- 5-6 ολόκληρες φράουλες για διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη που να συγκεντρώνεται γύρω από τον αναδευτήρα (δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα).
- Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα τη τοποθετείτε ανάμεσα σε 2 φύλλα μεμβράνης ή λαδόκολλας, την ανοίγετε με το πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλιοστών και τη μεταφέρετε μέσα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ.
- Τη στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς τη για να εφαρμόσει καλά στη βάση και τα τοιχώματα και κόβετε όση ζύμη τυχόν εξέχει. Στρώνετε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι μεμβράνη, αφήνοντας τις άκρες της να εξέχουν γύρω-γύρω και ρίχνετε από πάνω ρύζι γεμίζοντας την τάρτα μέχρι πάνω.
- Ψήνετε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λ (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται). Αφαιρείτε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνετε τη ζύμη μόνη της για άλλα 15 λ περίπου. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρετε και τη τοποθετείτε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Για τη γκανάς σοκολάτας: Σε ένα πυρίμαχο μπολ, τοποθετείτε τη τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ζεταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολίτσα, σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρει βράση την αδειάζετε πάνω από τη τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα προσθέτοντας και το μέλι. Αφήνετε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να σφίξει ελαφρώς.
- Απλώνετε πάνω από τη βάση της τάρτας τη μαρμελάδα ή το γλυκό φράουλα και από πάνω στρώνετε με ένα κουτάλι το σοκολατένιο μείγμα. Βάζετε τη τάρτα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση. Τη διατηρείτε στο ψυγείο και όταν πρόκειται να τη σερβίρετε τη γαρνίρετε με λίγες φρέσκες φράουλες.
Πηγή
10/04/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σοκολατένια τάρτα με φράουλες