Σήμερα θα σας δείξουμε μια συνταγή για πορτοκαλόπιτα, καθώς τα πορτοκάλια έχουν την τιμητική τους όλο αυτό το διάστημα λόγω της αυξημένης περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη C.
Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
300 γρ. γιαούρτι
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 ml σπορέλαιο
Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1,5 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και αναμειγνύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε με ένα σύρμα το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό με το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα φύλλα κρούστας και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας. Ανακατεύουμε με το χέρι ώστε να μοιραστεί σωστά η κρέμα στα φύλλα. Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 60΄- 70΄. Τρυπάμε ελαφρώς σε διάφορα σημεία την πορτοκαλόπιτα και σιροπιάζουμε με ζεστό σιρόπι.
Για το σιρόπι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Φέρνουμε σε βρασμό και αφαιρούμε από τη φωτιά 2 λεπτά αργότερα.
Διαβάστε επίσης
Πώς να φτιάξετε πανεύκολα ρολάκια κανέλας χωρίς ζάχαρη
Χειμωνιάτικη και θρεπτική βελουτέ παντζαριού με πορτοκάλι και τζίντζερ
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά που θα σας ενθουσιάσουν!