Πεντανόστιμες σαρδέλες μαγειρεμένες στο τηγάνι σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας με καυτερή πιπεριά. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή από τη Χαλκιδική, ιδανική για του λάτρεις των καυτερών και των πικάντικων μεζέδων για να απολαύσουν το τέλειο γεύμα με πατατούλες τηγανιτές ή τον απόλυτο μεζέ με τσιπουράκι τους, τη μπυρίτσα ή το κρασάκι τους. Δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
- 1.200 γρ. σαρδέλες, καθαρισμένες από κεφάλια, λέπια και εντόσθια
- 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες, τριμμένες, μαζί με το ζουμί τους
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/4 μάτσο μαϊντανό, μόνο τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις σαρδέλες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τις σαρδέλες για περίπου 1 λ από κάθε πλευρά.
- Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις μεταφέρετε σε ένα σκεύος. Ρίχνετε στο ίδιο λάδι τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την καυτερή πιπεριά, 1-2 πρέζες αλατοπίπερο και το μαϊντανό, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 6-8 λ μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Στρώνετε τις τηγανισμένες σαρδέλες μέσα στη σάλτσα και σείουμε το τηγάνι ώστε να καλυφθούν καλά. Μαγειρεύετε για άλλα 2-3 λ, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα. Σερβίρετε τις σαρδέλες σας ζεστές με χοντροκομμένες τηγανιτές πατάτες και καλή σας όρεξη!
Πηγή
23/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σαρδέλες πικάντικες σε σάλτσα ντομάτας με καυτερή πιπεριά