Εκτέλεση
Σαλατούρι
Σε αυτή τη συνταγή της Αργυρώς, το σαλάχι δεν θα το κάνουμε ούτε στο τηγάνι, ούτε στο φούρνο..αλλά σαλάτα. Φτιάξτε αυτή τη φανταστική ψαροσαλάτα με σαλάχι ή καλκάνι πολύ εύκολα και γρήγορα με λίγα υλικά και θα με θυμηθείτε. Το σαλατούρι μπορείτε να το σερβίρετε στο γιορτινό τραπέζι των Φώτων και όχι μόνο. Θα αναδείξει τα πιάτα σας και θα αναβαθμίσει το τραπέζι σας. Είναι ό,τι πρέπει για αποτοξίνωση από το κρέας. Μια μπουκιά και σε ταξιδεύει στη θάλασσα. Απολαυστική, θαλασσινή σαλάτα που θα λατρέψουν όλοι!
Για το σαλατούρι με σαλάχι,
- Ζεματάμε πρώτα το ψάρι σε καυτό νερό για 2-3΄.
- Το βγάζουμε και τραβάμε με ένα μαχαίρι το δέρμα του ψαριού για να βγει.
- Βάζουμε το ψάρι χωρίς την πέτσα σε μία κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με νερό.
- Ρίχνουμε μέσα το μπαχάρι, το πιπέρι, αλάτι.
- Προσθέτουμετο κρεμμύδι ολόκληρο και χαραγμένο σταυρωτά, τη δάφνη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Μόλις το ψάρι πάρει βράση, το ξαφρίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄.
- Σε ένα σουρωτήρι το σουρώνουμε και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει.
- Μαδάμε με ένα πιρούνι το ψαχνό από τα κόκαλα.
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι σε πηχτή σάλτσα.
- Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μπόλικο φρέσκο μαϊντανό.
- Αλατίζουμε την ψαροσαλάτα μας κατά βούληση και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αγαπάτε τις γεύσεις της θάλασσας; Δείτε περισσότερες φανταστικές συνταγές με ψάρια και θαλασσινά εδώ.
Αν σας άρεσε το παραδοσιακό σαλατούρι, αξίζει να δοκιμάσετε και την παρακάτω συνταγή
Ταραμοσαλάτα της Αργυρώς
Read More
www.argiro.gr