Μια δροσερή πεντανόστιμη σαλάτα του Καίσαρα με σνίτσελ κοτόπουλο, για να απολαύσετε ένα ελαφρύ πιάτο ως ορεκτικό ή ως κυρίως γεύμα ή δείπνο ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Μια συνταγή (από εδώ) για μια υπέροχη χορταστική σαλάτα που συνδυάζει απόλυτα ένα πικάντικο σνίτσελ κοτόπουλου με μια δροσερή σαλάτα του Καίσαρα, που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- Για τη σαλάτα του Καίσαρα:
- 4-5 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 καρδιές μέτριων μαρουλιών, χοντροκομμένες
- 4 αυγά βρασμένα, κομμένα στα τέσσερα
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα για σαλάτα του Καίσαρα “Caesar dressing/salsa” (σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ)
- παρμεζάνα σε “φλούδες” ή χοντροτριμμένη για το σερβίρισμα
- Για το σνίτσελ κοτόπουλου:
- 2,5 φλ. τσαγιού ψιλοθρυμματισμένο στο μούλτι ψωμί 3-4 ημερών ή φρυγανιά τριμμένη
- 1/3 φλ. τσαγιού ψιλο-τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ. πολύ ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μέτρια αυγά χτυπημένα
- 1 κ.σ. γάλα
- 550 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε σνίτσελ
- σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για το σνίτσελ κοτόπουλου: Σε ένα πλατύ, βαθύ μπολ βάζετε το ψιλοθρυμματισμένο ψωμί ή τη τριμμένη φρυγανιά, τη παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη σκόνη σκόρδου και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Σε δεύτερο πιάτο ρίχνετε το αλεύρι και σε τρίτο βαθύ πιάτο χτυπάτε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα.
- Αλατοπιπερώνετε το κάθε σνίτσελ κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. Παίρνετε το πρώτο σνίτσελ και το ταμπονάρετε καλά στο αλεύρι και από τις 2 πλευρές. Μετά το καλύπτετε καλά με το μείγμα αυγών και από τις δύο πλευρές.
- Τέλος το βάζετε στο μείγμα ψωμιού πρώτα από τη μια πλευρά, πατώντας το ελαφρά το με τα χέρια σας να “σταθεί” το μείγμα ψωμιού και μετά το γυρίζετε και από την άλλη πλευρά και το καλύπτετε πλήρως. Το μεταφέρετε σε πιατέλα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα σνίτσελ.
- Για τη σαλάτα του Καίσαρα: Βάζετε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνετε το μπέικον και το σοτάρετε, χωρίς λιπαντική ουσία, ανακατεύοντάς το συχνά για 5 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει και γίνει τραγανό. Το μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και το αφήνετε να στραγγίξει το λίπος.
- Πλένετε τα μαρούλια, τα βάζετε να στραγγίξουν σε σουρωτήρι, τα χοντροκόβετε, τα βάζετε σε μπολ σερβιρίσματος και τα αλατίζετε ελαφρώς. Βράζετε σφιχτά τα αυγά σας τα κόβετε στα 4 τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθείτε στο μπολ πάνω από μαρούλι.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε σπορέλαιο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και τηγανίζετε, σε παρτίδες, τα σνίτσελ για 4-5 λ από κάθε πλευρά ή ανάλογα με το πάχος τους μέχρι να πάρουν ένα χρυσορόδινο χρώμα και ψηθούν μέχρι μέσα. Μη τα τηγανίσετε πολύ γιατί θα “στεγνώσουν” και θα σκληρύνουν.
- Τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Μόλις χλιαρύνουν ελαφρώς, τα κόβετε σε κομμάτια τα οποία τοποθετείτε στο μπολ πάνω από μαρούλι, ανάμεσα στα αυγά. Από πάνω τα περιχύνετε με τη Caesar Dressing (σος Caesar) και τα πασπαλίζετε με την παρμεζάνα. Καλή σας όρεξη.
09/08/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Σαλάτα του Καίσαρα με σνίτσελ κοτόπουλου