Μια εντυπωσιακή πράσινη σαλάτα με ρόδι, πράσινο μήλο, προσούτο και ξηρούς καρπούς είναι ιδανική για ένα χορταστικό και πολύ γευστικό βραδινό!
Υλικά:
Για τη σαλάτα
600 γρ. ανάμεικτα σαλατικά (σπανάκι, μαρούλι, ρόκα)
200 γρ. πράσινο μήλο, κομμένο
100 γρ. ρόδι
15 γρ. τραγανό προσούτο
40 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και σπασμένα σε χοντρά κομμάτια
6 γρ. εστραγκόν, φύλλο
400 γρ. βινεγκρέτ ρόδι
αλάτι
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
5 γρ. μουστάρδα
200 γρ. χυμό ρόδι
20 γρ. γρεναδίνη
20 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
250 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα σαλατικά με το πράσινο μήλο, τα φουντούκια, το ρόδι και το εστραγκόν. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε, ρίχνοντας το τραγανό προσούτο από πάνω.
Για τη βινεγκρέτ ρόδι
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το χυμό του ροδιού, συμπυκνώνοντάς τον μέχρι να μείνει το 1/2 της ποσότητας. Σουρώνουμε το συμπυκνωμένο χυμό και τον αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τη μουστάρδα, το συμπυκνωμένο χυμό ρόδι, τη γρεναδίνη, το ξίδι, και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε.