Ένα από τα πιο εύκολα πιάτα που μπορείτε να σερβίρετε όταν δεν έχετε όρεξη να μαγειρέψετε κάτι μπελαλίδικο είναι οι τορτίγιες με κιμά. Οι λάτρεις της γεύσης τις αποκαλούν εντσιλάδας καθ’ ότι η συνταγή είναι φερμένη από το Μεξικό.
Υλικά:
12 τορτίγιες καλαμποκιού
600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κόκκινες πιπεριές σε κυβάκια
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι κύμινο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
400 γρ. τυρί τριμμένο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 pummaro
1 κύβος με γεύση κοτόπουλο
1 κ.γ. τοματοπελτές
2 πιπεριές πράσινες, ψημένες και ψιλοκομμένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το pummaro, τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό, τον κύβο και τις πιπεριές. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο και το αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά. Τελευταία στιγμή ρίχνουμε στη σάλτσα τον φρέσκο κόλιανδρο.
Σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κύμινο, το καλαμπόκι, τις πιπεριές και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο για να μαλακώσουν.
Τις γεμίζουμε με τον κιμά και λίγο τυρί και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο ελαιόλαδο.
Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Διαβάστε επίσης
Μια κακιά μάγισσα που την έλεγαν “Ενοχή”
Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Παύλος και Σοφία Γαλακτερού σε μια υπέροχη καλοκαιρινή φωτογραφία