Λαχταριστό, πεντανόστιμο μοσχαρίσιο ρολό γεμιστό με υπέροχα τυριά, που θα απογειώσουν την γεύση σας, τυλιγμένα στην λαδόκολλα ψημένα στο φούρνο. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να απολαύσετε στο οικογενειακό, και όχι μόνο, δείπνο ή γεύμα; Μια εύκολη, απλή στην παρασκευή της συνταγή για ένα νοστιμότατο φαγητό με εξαιρετική πλούσια γεύση που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 αυγά
- 3 φέτες ψιλο-τριμμένη ψίχα ψωμιού 2-3 ημερών
- 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας έτοιμη εμπορίου
- 150 γρ. καπνιστό τυρί, κομμένα σε μακρόστενα στικς 1,5-2 εκ. περίπου
- 150 γρ. μοτσαρέλα σε κύβους
- 150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψητές εμπορίου (βάζο), κομμένες σε φέτες
- 70 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες σε φέτες
- αλάτι, φρεσκοτριμένο πιπέρι
- τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκα φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά, τα χτυπάτε με ένα πιρούνι, προσθέτετε τον κιμά, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, την μισή ποσότητα της σάλτσας ντομάτας και το ψωμί.
- Ανακατεύετε το μείγμα κιμά, τον ζυμώνετε πολύ καλά με τα χέρια σας και μετά σκεπάζετε το μπολ και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα να ενωθούν οι γεύσεις. Τοποθετείτε στον πάγκο εργασίας σας 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και από πάνω τοποθετείτε μια λαδόκολλα, όλα μεγέθους 70 εκ. περίπου.
- Βγάζετε το μείγμα κιμά από το ψυγείο και το απλώνετε πάνω στην λαδόκολλα δημιουργώντας ένα ισοπαχές τετράγωνο 20×30 εκ. Στο κέντρο της μεγάλης πλευράς μείγματος τοποθετείτε, κάθετα σε μια σειρά, σε κομμάτια το καπνιστό τυρί, τη μοτσαρέλα, τις πιπεριές κομμένες και τις ελιές. Προσοχή αφήνετε στις άκρες περιθώριο για να τυλίξετε το ρολό.
- Ρολάρετε το μείγμα, σταδιακά και σφιχτά, με τη λαδόκολλα, το τυλίγετε σε ένα σφιχτό ρολό και κλείνετε την λαδόκολλα στα δυο άκρα της στρίβοντάς την σαν καραμελίτσα. Μετά το τυλίγετε και με το αλουμινόχαρτο σφιχτά και το μεταφέρετε σε ένα ταψί.
- Ρίχνετε στο ταψί λίγο νερό και το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λ. Μετά το βγάζετε από το φούρνο το ανοίγετε από πάνω, κόβοντας με ένα μαχαίρι το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και περιχύνετε το ρολό με την υπόλοιπη σάλτσα.
- Το ξαναβάζετε στον φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λ να πάρει χρώμα. Μετά το ξεφουρνίζετε και το αφήνετε να “κάτσει” για 10-15 λ. Στη συνέχεια το κόβετε σε σε φέτες, το γαρνίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, τριμμένη παρμεζάνας και φυλλαράκια βασιλικού. Καλή σας απόλαυση.
Πηγή
23/10/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ρολό με μοσχαρίσιο κιμά γεμιστό με τυριά στη λαδόκολλα