Ρολά καπνιστού σολομού γεμιστά με τυρί κρέμα, κρεμμυδάκια και άνηθο. Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για να το σερβίρετε με ένα ποτήρι κρασί πριν σερβίρετε το κυρίως πιάτο σας. Μια εύκολη και απλή συνταγή του Ηλ. Μαμαλάκη για το τέλειο κρύο ορεκτικό, για να εντυπωσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλες φέτες καπνιστού σολομού
- 200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κοφτό κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τα κρεμμυδάκια, τα ψιλοκόβετε σε πολύ λεπτές λωριδίτσες και τα βάζετε μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό για 10 λ να φύγει η αψάδα τους. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί και τα στεγνώνετε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με πιρούνι μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το τζίντζερ και τα ανακατεύετε δουλεύοντας συνέχεια το τυρί με το πιρούνι.
- Τέλος προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Παίρνετε τις φέτες σολομού, τις απλώνετε σε λεία επιφάνεια και τις αλείφετε, ισομερώς, με το μείγμα τυριού. Τυλίγετε σφιχτά τη κάθε φέτα σολομού σε ρολό, τις τοποθετείτε σε μεγάλη πιατέλα και τις βάζετε στο πάνω μέρος του ψυγείου να παγώσουν καλά για τουλάχιστον 1 ½ ώρα.
- Βγάζετε τα ρολά από το ψυγείο, τα κόβετε σε ροδέλες μεγέθους επιλογής σας και τις σερβίρετε σε πιατέλα, πασπαλισμένα με λίγο άνηθο ως έχουν ή, προαιρετικά, πάνω σε μικρά στρογγυλά αλμυρά μπισκοτάκια/σνακ ή σε κομματάκια φρυγανισμένου ψωμιού.
Σημείωση: Εναλλακτικά κόψτε το σολομού σε μικρές ροδέλες επιλογής σας, βάζετε στη μια άκρη του 1-2 κ.σ. (ανάλογα με το μέγεθος επιλογής σας) γέμιση τυριού, τα τυλίγετε σε ρολά και στη συνέχεια ακολουθείτε την ίδια διαδικασία.
19/12/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Ρολά καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα