Πληροφορίες αναφέρουν πως η σχετική λίστα έχει αποσταλεί προς υπογραφή από το αρµόδιο Τµήµα Αµπέλου από τα µέσα ∆εκεµβρίου, µε τους αµπελουργούς να περιµένουν ακόµα τη δηµοσίευσή της ώστε να προχωρήσαν µε σιγουριά στις απαιτούµενες εκριζώσεις.
Το χρονοδιάγραµµα εργασιών και πληρωµής της ενίσχυσης
Μετά την εκρίζωση, στη συνέχεια η εκάστοτε ∆ΑΟΚ προβαίνει στη χορήγηση άδειας αναφύτευσης στον δικαιούχο και ακολουθεί η διαδικασία φύτευσης που θα πρέπει να πραγµατοποιηθεί το αργότερο έως και τις 10 Ιουνίου 2021, προκειµένου η οικονοµική ενίσχυση να καταβληθεί άπαξ χωρίς την σύσταση εγγυητικής επιστολής. ∆ιαφορετικά, η ενίσχυση καταβάλλεται προκαταβολικά, εφόσον έχει επιβεβαιωθεί η έναρξη της υλοποίησης του και έχει συσταθεί από τον δικαιούχο – παραγωγό η σχετική εγγύηση. Το αργότερο µέχρι τις 10 Ιουλίου 2021 θα πρέπει όλοι οι αµπελουργοί να έχουν πληρωθεί τις ενισχύσεις τους σύµφωνα µε το θεσµικό πλαίσιο (ΦΕΚ Β’/2096/2019).
Η κατανοµή των κονδυλίω , ανέρχεται στο σύνολο της χώρας σε 10.937.068,85 ευρώ και αφορά την αναδιάρθρωση 7.398,50 στρεµµάτων, σύµφωνα µε την προσωρινή κατάταξη των δικαιούχων.
Από 1η Μαρτίου αιτήσεις για το νέο πρόγραµµα 2021-2022
Οι αιτήσεις για το νέο πρόγραµµα αναδιάρθρωσης αµπελώνων θα ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου 2021 και θα µείνουν ανοιχτές έως τις 25 Μαΐου. ∆ικαιούχοι του προγράµµατος είναι φυσικά ή νοµικά πρόσωπα, οµάδες και οργανώσεις παραγωγών, που καλλιεργούν οινοποιήσιµες ποικιλίες αµπέλου ή διαθέτουν άδειες φύτευσης από µετατροπή ή άδειες αναφύτευσης. Η ενίσχυση για εκρίζωση-αναφύτευση ξεκινά από τα 1.020 ευρώ το στρέµµα και φτάνει στις περιπτώσεις των ορεινών περιοχών τα 1.450 ευρώ το στρέµµα.
Κοινοποιήστε το:
Διαβάστε Επίσης