Εκτέλεση
Πρασοτηγανιά
Αυτή η συνταγή της Αργυρώς με χοιρινή τηγανιά και πράσα είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό που το φτιάχνουν σε όλη την Ελλάδα.
Παραδοσιακό πιάτο, ιδανικό για να το σερβίρετε για ορεκτικό σε γιορτινό τραπέζι. Η τηγανιά είναι ο τέλειος μεζές αφού φτιάχνετε εύκολα και γρήγορα κάθε ώρα και στιγμή. Φτιάξτε αυτή τη φανταστική πανεύκολη πρασοτηγανιά και θα ανοίξετε την όρεξη των καλεσμένων σας.
Για την πρασοτηγανιά με χοιρινό, κόβουμε πρώτα τα πράσα σε χοντρές φέτες, μόνο το άσπρο τρυφερό μέρος.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τα πράσα να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά για 10′.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές.
- Αφήνουμε να ροδίσει καλά για 10´.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10′, να πιεί το φαγητό όλα τα υγρά του και να μείνει μόνο με το λάδι του.
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο κόκκινο πιπέρι.
Δείτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με χοιρινό εδώ.
Διαβάστε επίσης στα μυστικά μου πως μαγειρεύεται σωστά το κάθε κομμάτι του χοιρινού.
Απολαύστε την χοιρινή πρασοτηγανιά με φρεσκοψημένο ζεστό ψωμί. Μεζές του ονείρου!
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, δοκιμάστε οπωσδήποτε και την παρακάτω!
Ψωμί γεμιστό με πρασοτηγανιά
Read More
www.argiro.gr