Γεμιστές πιπεριές με ρύζι και κιμά καλυμμένες με λιωμένο τυρί για μια γευστική απόλαυση. Μια συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο, γευστικότατο και αγαπημένο απ” όλους φαγητό.
Υλικά συνταγής
- 6 μεγάλες ή 7 μέτριες πιπεριές (2 πράσινες, 2 κίτρινες, 2 κόκκινες)
- 3/4 φλ. τσαγιού ρύζι για γεμιστά
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο στο μούλτι μαζί με τους χυμούς τους
- 3 γεμάτες κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 φλ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα μέτριας γεύσης
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό με αλάτι να βράσει.
- Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε οριζόντια στη κορυφή και βγάζετε τους σπόρους. Ψιλοκόβετε τα οριζόντια κομμάτια από τις πιπεριές που κόψατε και τα αφήνετε σε ένα μπολ. Μόλις κοχλάσει το νερό προσθέτετε μέσα τις καθαρισμένες πιπεριές και τις βράζετε για 3 λ ακριβώς. Τις βγάζετε από βραστό νερό με λαβίδα και τις αφήνετε σε πυρίμαχο σκεύος όρθιες, σχετικά σφιχτά, τη μια δίπλα στην άλλη.
- Στο ίδιο αλατισμένο κοχλαστό νερό βράζετε το ρύζι για 15 λ. Το στραγγίζετε και το αφήνετε στην άκρη.
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε ελαιόλαδο, προσθέτετε το κρεμμύδι μαζί με τα κομματάκια πιπεριάς και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κιμά, τον αλατοπιπερώνετε και τον διαλύετε σε κόκκους πατώντας τον με ένα πιρούνι. Μόλις πάρει χρώμα ο κιμάς προσθέτετε το σκόρδο, το πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε καλά και σιγοβράζετε για 3 λ. Προσθέτετε και το 1 ½ κουτί πολτοποιημένο ντοματάκια κονκασέ, ανακατεύετε και κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά.
- Προσθέτετε στο τηγάνι με το κιμά, το ρύζι, το μαϊντανό, 1 ⅓ φλ. τυρί και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά. Γεμίζετε με το μείγμα τις πιπεριές ομοιόμορφα και τις πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 2/3 φλ. τσαγιού τυρί. Ρίχνετε στο ταψί το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού πολτοποιημένα ντοματάκια κονκασέ, ελαιόλαδο και 1/2 φλ. νερό ή ζωμό λαχανικών.
- Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ με σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο πυρέξ και άλλα 20 λ με ξεσκέπαστο το σκεύος. Βγάζετε το φαγητό σας από το φούρνο το αφήνετε για 10 λ να “σταθεί” και σερβίρετε.
12/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πιπεριές γεμιστές με ρύζι, κιμά και τυρί