Εκτέλεση
Για τις πικάντικες φακές με λουκάνικο και κινόα, βράζουμε πρώτα τις φακές για 5′.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές από το συνολικό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο και το καρότο.
Προσθέτουμε τα σπασμένα σκόρδα.
Ρίχνουμε τις φακές κι ανακατεύουμε να λαδωθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1′, ρίχνουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε το μπουκέτο μυρωδικών, το νερό, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά κατά βούληση.
Αφήνουμε τις φακές να βράσουν για περίπου 30′ σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
Ξεπλένουμε την κινόα σε σουρωτήρι σε τρεχούμενο νερό. Την προσθέτουμε στις φακές.
Σιγοβράζουμε για 10′ επιπλέον.
Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ξίδι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε δυνατά.
Καθαρίζουμε το λουκάνικο από το περίβλημα. Αλέθουμε στο μπλέντερ.
Πλάθουμε μικρά μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο για 2′-3′ να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τις φακές με μπόλικα μίνι καφεδάκια λουκάνικου.
Αν θέλετε περισσότερες διαφορετικές συνταγές με όσπρια, εκτός από τις φακές με λουκάνικο, δοκιμάστε και την παρακάτω
Ρεβύθια και φακές με μελιτζάνες στη γάστρα