Ο παγωμένος καιρό προστάζει… κάστανο! Τι πιο ωραία ιδέα από το να φτιάξουμε ένα πεντανόστιμο κέικ με κάστανο. Είναι άκρως υγιεινό, ιδανικό για πρωινό, αλλά και για σνακ στη δουλειά!
Υλικά:
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
3,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
1/4 του φλιτζανιού μέλι
1/4 του φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι σιρόπι κάστανο
20 κάστανα βρασμένα καλά και καθαρισμένα
1 φλιτζάνι μαλακωμένη μαργαρίνη
Εκτέλεση: Βάζουμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη στο μίξερ και τα χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά και συνέχισείζουμε το χτύπημα. Στο μεταξύ έχουμε βάλει το νερό με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι να βράζουν έως ότου γίνουν ένα σιρόπι. Το αναμειγνύουμε με το σιρόπι κάστανο όσο είναι ακόμα ζεστό.Ανάμειξέ το όσο είναι ζεστό με το σιρόπι κάστανο. Ρίχνουμε στα αυγά τα κάστανα, τα οποία έχουμε λιώσει, το σιρόπι (αφού κρυώσει καλά) και το αλεύρι σιγά, σιγά να το τραβήξει. Βάζουμε το κέικ σε φόρμα και ψήνουμε στους 180oC για μία ώρα περίπου!
Tip: Η μαργαρίνη καλό θα ήταν να είναι λιωμένη, ενώ το σιρόπι κάστανο μπορείτε να το βρείτε εύκολα στο γλυκό κάστανο!