Οι πατατες
Επιλέγουμε μικρές φρέσκιες baby και τις πλένουμε πολύ καλά γιατί θα χρησιμοποιήσουμε και την φλούδα.
Σε νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και την φλούδα λεμονιού.
Προαιρετικά βάζουμε 2-3 κλωνάρια βότανα να τις αρωματίσουμε
Μπορείτε να βάλετε δεντρολίβανο.
Βράζουμε για 20’ περιπου μέχρι να μαλακώσει και να τρυπιεται ευκολα.
Ο βρασμός εξαρτάται από το μέγεθος και την φρεσκάδα της.
Προσοχή δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ γιατί θα λιώσουν στο ανακάτεμα.
Τις βγάζουμε τις από το βραστό νερό και όπως είναι ζεστές, τις κόβουμε σε μικρές μπουκιές.
Αμέσως προσθέτουμε ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και το γιαουρτι.
Τώρα που είναι ζεστές απορροφούν όλα τα υλικά και τις γεύσεις.
Προσθέτουμε την μουστάρδα το λεμόνι, το ξύδι, την πιπεριά, τις πίκλες αγγουράκι και το κρεμμύδι ή πίκλες κρεμμυδιού.
Ανακατεύουμε.
Τέλος πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα άνηθο, μαϊντανό και λίγο σχοινόπρασο.
Την σερβίρουμε ζεστή σαν γεύμα ή κρύα σαν συνοδευτικό.
Ταιριάζει πολύ τραγανό μπέικον, σαν άρτυμα στο τελείωμα.
Για το τραγανό μπέικον
Ψιλοκόβουμε 1 φέτα μπέικον.
Ροδίζουμε το μπέικον σε καυτό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία για 2-3 λεπτά.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφήνουμε να κρυώσει.
Την πασπαλίζουμε, λίγο πριν σερβίρουμε.