Προετοιμασία
Βυθίζουμε τις πατάτες με την φλούδα σε μπολ με νερό. Τις τρίβουμε πολύ καλά να καθαρίσουν από τα χώματα.
Ξεπλένουμε πολύ καλά έτσι ώστε η φλούδα τους να καθαρίσει τελείως.
Έπειτα τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με κρύο νερό.
Από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός, βράζουμε για 30-35’ να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με το πιρούνι.
Τέλος τις στραγγίζουμε καλά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με ένα πιρούνι τις σπάμε σε χοντρά κομμάτια, μπουκιές.
Μαγείρεμα
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα.
Μόλις κάψει καλά το λάδι ρίχνουμε μέσα τις σπασμένες πατάτες σε δυο δόσεις και χαμηλώνουμε την ένταση σε μεσαία.
Προσοχή γιατί το λάδι φουσκώνει.
Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η φλούδα και να γίνουν τραγανές ολόγυρα.
Τις βγάζουμε σε δίσκο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν τελείως. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κατά τον ίδιο τρόπο.
Σερβίρισμα
Όσο είναι ζεστές τις πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού, τρίβουμε πιπέρι και λίγη ρίγανη.
Σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο, όσο ακόμα είναι ζεστές και τραγανές.
Για να γίνουν τέλειες πρέπει να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες πατάτες νέας σοδιάς με λεπτή φλούδα.