Ψάχνετε μια συνταγή για να κάνετε ακόμα πιο ελκυστική τη γαρνιτούρα του κρέατος που θα σερβίρετε; Οι πατάτες ακορντεόν είναι ό,τι ακριβώς πρέπει να φτιάξετε! Πρόκειται για μία ιδιαιτέρως δημοφιλή γαρνιτούρα στο εξωτερικό, την οποία μπορείτε να συνδυάσετε με κάθε είδους γεύση και γέμιση που επιθυμείτε.
Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
70-100 γρ. βούτυρο
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
μερικά φύλλα δεντρολίβανο
150 γρ. κασέρι κομμένο σε φέτες
ψιλοκομμένο μαϊντανό
χοντρό αλάτι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις πλένετε καλά. Σε ένα ξύλο κοπής βάζετε την πατάτα, την κρατάτε σταθερή από την άκρη και κόβετε σε κάθετες φέτες με απόσταση 1 εκ. Δεν θέλουμε να τις κόψουμε μέχρι κάτω, αλλά ίσα ίσα να ακουμπάει το μαχαίρι στο ξύλο κοπής.
Έπειτα, αναμειγνύετε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το δεντρολίβανο, τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια, γεμίζετε με το βούτυρο τις φέτες από τις πατάτες εσωτερικά και εξωτερικά και τοποθετείτε από μια φέτα κασέρι σε κάθε εσοχή πατάτας. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
Διαβάστε επίσης
Σούπα Ράμεν: Η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου προτείνει την πιο λαχταριστή συνταγή!
Σολομός στο φούρνο με σπανάκι- Ένα πιάτο γεμάτο… ενέργεια!
Βρήκαμε 3 συνταγές με τραχανά – Ο, τι πρέπει για τον βροχερό καιρό