Ένα υπέροχο, αφράτο και μοσχοβολιστό κέικ για να μοσχομυρίσει όλο το σπίτι με τη μεθυστική κανέλα. Μια εύκολη στη παρασκευή της συνταγή, με απλά υλικά για να το απολαύσετε το τέλειο κέικ με το γάλα σας ή με ένα αχνιστό τσάι ή αρωματικό καφέ!
Υλικά συνταγής
- 180 γρ. βούτυρο, καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα φόρμας
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 καψουλίτσες βανίλιας
- 230 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 10% λιπαρά
- ½ κ.γ. αλάτι
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή
- 2 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε καλά τη καστανή ζάχαρη και τη κανέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ, σε μεσαία ταχύτητα, για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά φροντίζοντας να ενσωματώνονται καλά στο μείγμα μετά από κάθε προσθήκη.
- Στη συνέχεια, προσθέτετε τη βανίλια, το γιαούρτι το αλάτι χτυπάτε να ενσωματωθούν και αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Ρίχνετε το ⅓ του μείγματος του κέικ στη φόρμα και το πασπαλίζετε με το μισό μείγμα ζάχαρης κανέλας. Απλώνετε από πάνω ακόμα ⅓ του μείγματος και το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης κανέλας. Τέλος απλώνετε από πάνω το τελευταίο ⅓ του μείγματος και με ένα κουτάλι κάνετε κυκλικές κινήσεις στο μείγμα.
- Ψήνετε το κέικ σας στο κατώτερο ⅓ του φούρνου για 1 ώρα περίπου ή μέχρι όταν μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή.
Σημείωση: Προαιρετικά προσθέστε ½ φλ. τσαγιού χοντρο-θρυμματισμένα καρύδια.
Πηγή
08/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολο κέικ κανέλας