Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη, κρεμώδη καρμπονάρα με μανιτάρια και μπέϊκον, για να απολαύσετε ένα φανταστικό γεύμα ή δείπνο, όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για να περάσετε στην κουζίνα σας και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. ζυμαρικό φετουτσίνι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 250 γρ. μπέiκον κομμένο σε φετούλες
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. τυρί τριμμένο αρεσκείας σας (τσένταρ, γκούντα, γραβιέρα, κασέρι, μοτσαρέλα) ή και ανάμεικτα ότι σας έχει περισσέψει
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε σε μπόλικο, αλατισμένο, κοχλαστό νερό τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία. Κρατάτε 1/2 φλ. νερό από αυτό που βράσατε τα φετουτσίνι, το στραγγίζετε το λαδώνετε με τις 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και το αφήνετε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε καλά ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν ζεσταθεί βάζετε τη 1 υπόλοιπη κ.σ. ελαιόλαδο και όλο το βούτυρο να λιώσουν. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το μπέικον και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 5 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και γίνει ελαφρώς τραγανό το μπέικον.
- Ρίχνετε στο τηγάνι και τη κρέμα γάλακτος και το 1/2 φλ. νερό που κρατήσατε και μόλις έλθουν σε σημείο βρασμού, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1-2 λ μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τα φετουτσίνι και το τριμμένο τυρί και τα ανακατεύετε καλά μέσα στη σάλτσα μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε αμέσως.
Πηγή
21/08/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Πανεύκολη καρμπονάρα με φετουτσίνι και μανιτάρια