Θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο για όλες τις ώρες της ημέρας;
Αυτή η αφράτη και πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με μανιτάρια και παρμεζάνα θα σας αποζημιώσει.
Υλικά:
- 8 αυγά
- 60 ml γάλα
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη και σκορπίζουμε ομοιόμορφα την παρμεζάνα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να γίνει από την κάτω πλευρά.
Γυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα με ένα μεγάλο καπάκι ή πιάτο και «ψήνουμε» για άλλα 2 λεπτά ή, αν δεν θέλουμε να τη γυρίσουμε, τη βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Διαβάστε επίσης
Γεμιστά με ρύζι- Γιατί η κλασική συνταγή είναι ανεκτίμητη!
Αυτό το σαββατοκύριακο φτιάχνουμε το πρώτο σπιτικό παγωτό – Μόνο με τρία υλικά!
5 συνταγές που μπορείς να φτιάξεις τo Σαββατοκύριακο και να τις έχεις όλη την εβδομάδα!