Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε σε ταψί σε μια στρώση.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να καψαλιστεί η φλούδα τους.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να βγάλουν λίγους ζωμούς στο ταψί.
Πιέζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και παίρνουμε την ψημένη σάρκα τους.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τη λιώνουμε με πιρούνι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και 2 κ.σ. από τα υγρά του ταψιού και ανακατεύουμε.
Τέλος, ενσωματώνουμε την ξινομυζήθρα ανακατεύοντας.
Απλώνουμε το μείγμα τυριού σε πιάτο και κάνουμε στο κέντρο ένα κοίλωμα, όπου βάζουμε τα ντοματίνια.
Γαρνίρουμε με λίγο πέστο και περιχύνουμε με λίγα υγρά από το ταψί.
Σερβίρουμε με ψητές πίτες ή φρυγανισμένο ψωμί.