Οι κεφτέδες είναι το αγαπημένο φαγητό των περισσοτέρων. Ακόμα και την περίοδο της νηστείας!
Είτε τους φτιάχνουμε με κιμά είτε με κολοκύθι ή κάποιο άλλο λαχανικό υπάρχουν μερικά μυστικά που κάνουν τα κεφτεδάκια μας νόστιμα και την παρασκευή τους εύκολη! Ας τα δούμε.
Αρχικά, καλό είναι πάντα να ανακατεύετε το μίγμα του κιμά με τα χέρια και όχι με κάποιο εργαλείο ή μίξερ. Τα χέρια σας θα ομογενοποιήσουν πιο σωστά το μίγμα, χωρίς να πολτοποιήσουν τον κιμά. Για να αποφύγετε τα κομμάτια κιμά στα χέρια σας λαδώστε ή αλευρώστε τα ελαφρώς, έτσι οι μπάλες του κιμά θα σχηματιστούν πολύ ευκολότερα. Το μέγεθός τους εξαρτάται από τον τρόπο που θα τα καταναλώσετε. Εάν θα καταναλωθούν με σάλτσα, διατηρείστε το μέγεθός τους μικρό, ενώ αν θέλετε να τους φάτε σκέτους, δοκιμάστε ένα πιο μεγάλο μέγεθος. Τέλος, τοποθετήστε τους κεφτέδες σε ένα αλευρωμένο ταψί, μόλις τους πλάσετε, ώστε να μην κολλήσουν.
Δοκιμάστε σήμερα, ανοιξιάτικους νηστίσιμους κεφτέδες και ξετρελάνετε τον ουρανίσκο σας!
Υλικά:
2 κιλά ντομάτες
1 μεγάλο γεμάτο φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά τσαγιού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πρασουλίδες
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κουταλιά τσαγιού ρίγανη
1/4 κουταλιάς τσαγιού τριμμένης κανέλας
λίγη φρέσκια μέντα
1/4 της χούφτας αλάτι
λίγο φρέσκο μαύρο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ ρίχνουμε τις αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες τομάτες. Στο μπολ, ρίχνουμε επίσης: μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένες πρασουλίδες, μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, μισή κουταλιά του τσαγιού ρίγανη, ένα τέταρτο της κουταλιάς τσαγιου κανέλα, μία πρέζα φρέσκια μέντα, αλάτι, πιπέρι και τέλος, ένα μεγάλο γεμάτο φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με μία γεμάτη κουταλιά τσαγιού μπέικινγκ πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μας!