[*]
Νηστίσιμη μους σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού. Μια εύκολη συνταγή, με 5 υλικά και 15 λ προετοιμασία για να απολαύσετε μια υπέροχη μους, εξαιρετικά πλούσια σε υφή και γεύση. Το εκχύλισμα πορτοκαλιού είναι προαιρετικό και μπορείτε να το αντικαταστήσετε με εκχύλισμα βανίλιας ή ακόμα και να το παραλείψετε. Ωστόσο αν αγαπάτε τον πάντα κλασικό συνδυασμό σοκολάτας με πορτοκάλι τότε είναι απαραίτητο.
Υλικά συνταγής
- 400 ml κρέμα καρύδας
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 120 γρ. ταχίνι με κακάο
- 180 ml μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα καρύδας μαζί με τα κομματάκια κουβερτούρας και τα ανακατεύετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και ζεσταθεί καλά το μείγμα χωρίς όμως να βράσει. Το αποσύρετε από τη φωτιά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε καλά το ταχίνι με το μέλι. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνετε και το εκχύλισμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
- Αδειάζετε το μείγμα σε 8 φόρμες (κατά προτίμηση σιλικόνης με σχέδιο) ή σε μπολ ή σε μικρά φαρδιά ποτήρια και τοποθετείτε τη μους για 4-5 ώρες στο ψυγείο (ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ) ή μέχρι να σταθεροποιηθεί.
[*] Τη κρέμα καρύδας τη βρίσκετε σε κονσέρβα, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, δίπλα συνήθως από το γάλα καρύδας.
Επίσης και το εκχύλισμα σοκολάτας το βρίσκετε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Πηγή
28/03/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Νηστίσιμη μους σοκολάτας με άρωμα πορτοκαλιού
[*]Source link