Τώρα που η Καθαρή Εβδομάδα πλησιάζει και η καραντίνα εξαιτίας του κορωνοϊού μάς έχει κάνει να το ρίξουμε στη μαγειρική, είναι ευκαιρία να πειραματιστούμε με συνταγές που δεν είχαμε δοκιμάσει μέχρι τώρα.
Έτσι, σήμερα θα μπούμε στην κουζίνα για να ετοιμάσουμε μάφινς με σταφίδες, σαν εναλλακτική του κλασικού σταφιδόψωμου.
Υλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. γαρίφαλο
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½ φλιτζάνι νερό
200γρ. ζάχαρη καστανή
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κ.σ. σταφίδα μαύρη κορινθιακή
4 κ.σ. σταφίδα σουλτανίνα
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετείτε χάρτινες θήκες για μάφινς μέσα σε ένα ειδικό ταψάκι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε τις σταφίδες με δύο κουταλιές της σούπας από το μείγμα με το αλεύρι.
Χτυπάτε με μίξερ χειρός ή με σύρμα ζαχαροπλαστικής το λάδι με τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού να ενωθούν καλά. Ρίχνετε το μείγμα των υγρών μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνετε μέσα και το μείγμα με τις σταφίδες και μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες των μάφινς.
Ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν λίγο πριν τα βγάλετε και τα αφήσετε να κρυώσουν εντελώς πάνω σε σχάρα.