Οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Σε εκείνους που προτιμούν γλυκό πρωινό και σε εκείνους που προτιμούν αλμυρό πρωινό.
Το μπρόκολο μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε για το πρωινό σας όμως αυτή η συνταγή μας έχει ξετρελάνει! Αλμυρή μπροκολοτυρόπιτα λοιπόν, για όσους θέλουν ένα αλμυρό πρωινό, είτε για όσους θέλουν κάτι μαζί με τον καφέ τους το απόγευμα.
Δείτε παρακάτω τη συνταγή από την dimidiet.
Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη Μπροκολοτυρόπιτα που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και με λίγους υδατάνθρακες μας χορταίνει χωρίς να μας νυστάζει.
Δύο κομμάτια καλύπτουν περίπου το 50% των αναγκών σε ασβέστιο την ημέρα ενώ το κάθε κομμάτι έχει μόλις 160 θερμίδες
Υλικά
200 γραμ. βραστό μπρόκολο
100 γραμ. βρώμη
200 γρ γιαούρτι
120 γραμ. φέτα (χαμηλών λιπαρών)
1 κ.σ ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Μπόλικος δυόσμος
Αλάτι πιπέρι
5 κ.σ γάλα
Σουσάμι
Βράζουμε το μπρόκολο σε λίγο νερό ή στον ατμό. Καλό είναι να μη βράσει πολύ.
Το ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι (καλύτερα ρηχό κι όχι βαθύ όπως το δικό μου) που έχουμε καλύψει με χαρτί ψησίματος (το έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο).
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι κι 1-2 κγ ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30-35 περίπου λεπτά στους 180 στον αέρα (Μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια από πάνω)
Βγάζει έξι μεγάλα κομμάτια και το κάθε κομμάτι έχει
Θερμίδες: 160
Πρωτεΐνη: 11 γρ
Λίπος: 7 γρ
Κορεσμένο λίπος: 2,5 γρ
Υδατάνθρακες: 16 γρ
Φυτικές ίνες: 3 γρ
Διαβάστε επίσης
Έρχεται το τέλος της υπερπροβολής των σχέσεων στα social media;
Pool Your Cinema: Θερινές προβολές με θέα στο roof του «Μεγάλη Βρεταννία»