Ένα νηστίσιμο, υγιεινό, νοστιμότατο μπριάμ, με μπόλικα λαχανικά για να το απολαύσετε στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι σας όλες τις εποχές του χρόνου. Η πιο νόστιμη συνταγή για ένα παραδοσιακό, λαχταριστό μαμαδίστικο μπριάμ κατάλληλο για τους vegetarian φίλους μας και γι αυτούς που νηστεύουν. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
-
500 γρ. πατάτες, πλυμένες και κομμένες σε κύβους
-
600 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-
600 γρ. κολοκύθια, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
-
400 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-
250 γρ. καρότα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
-
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
-
3 ντομάτες, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
-
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
-
1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
-
2 παντζάρια, κομμένα στα 4
-
200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4
-
½ κ.γ. βασιλικό, αποξηραμένο
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
1 κ.σ. μέλι
-
2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
-
250 ml ζωμό λαχανικών
-
4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου βάζετε τις πατάτες, τις πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο, τις αλατοπίπερώνετε και τις ψήνετε για 15 λ. Εν τω μεταξύ κόβετε όλα τα λαχανικά.
- Μετά τα 15 λ βγάζετε τις πατάτες και προσθέτετε στο ταψί τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις πιπεριές Φλωρίνης, τα καρότα, το κρεμμύδι, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα παντζάρια, τα μανιτάρια, τον βασιλικό, τον πελτέ ντομάτας, το μέλι, τη ρίγανη και τον ζωμό λαχανικών.
- Τα αλατοπιπερώνετε, τα πασπαλίζετε με λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύετε με τα χέρια σας φορώντας γάντια μιας χρήσης. Μετά καλύπτετε καλά το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας για 1 ώρα και 20 λ.
- Στα τελευταία 20 λ, ξεσκεπάζετε το ταψί, πασπαλίζετε τα λαχανικά με την φρυγανιά αι συνεχίζετε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο το ταψί για τα υπόλοιπα 20 λ. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό με φρέσκο ψωμί και καλή σας όρεξη!
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπριάμ πεντανόστιμο στο φούρνο