Μια εύκολη και απλή συνταγή για υπέροχα, κοκκινιστά μπουτάκια στο φούρνο με πολύχρωμες πιπεριές και γραβιέρα. Ένα πεντανόστιμο πιάτο, για ένα υγιεινό και χορταστικό φαγητό για το καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
- 10 μπουτάκια κοτόπουλου (1 κιλό σύνολο περίπου)
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
- 1 ποτήρι νερού συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
- 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη ή πορτοκαλί) κομμένες σε ροδέλες
- 150 γρ. γραβιέρα ήπιας γεύσης κομμένη σε κυβάκια ή σε λεπτές φέτες
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου απ” όλες τις πλευρές. Τα αφαιρείτε και τα βάζετε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο ζεστό λάδι βάζετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτετε τα σκόρδα και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 ακόμα λ. Ρίχνετε στο τηγάνι και τα μπουτάκια και μόλις ζεσταθούν καλά τα σβήνετε με το κρασί.
- Αφήνετε να εξατμισθεί το αλκοόλ για 3-4 λ και μετά αδειάζετε το μείγμα του τηγανιού, κοτόπουλου λαχανικών μαζί με το λάδι τους, σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με το ζωμό κότας και με το χυμό ντομάτας στο οποίο έχετε διαλύσει τη ζάχαρη.
- Σκεπάζετε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό σας, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 50 λ. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 15-20 λ να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Προσθέτετε τα κομμάτια γραβιέρας και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10 λ μέχρι να λιώσει καλά και ροδοκοκκινίσει το τυρί.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ.
Εναλλακτικά κόβετε τη γραβιέρα σε λεπτές φέτες και σκεπάζετε το φαγητό σας
22/09/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο με πιπεριές και γραβιέρα