Ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι, λεμόνι και καρότα.
Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ απλό νόστιμο και αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους πιάτο. Συνοδεύστε το με ένα ωραίο πιλάφι και απολαύστε το.
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/2 κιλό καρότα σε ροδέλες
- 3/4 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μέλι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μικρό μπολάκι βάζετε το αλάτι (1 ½- 2 κ.γ. περίπου), το πιπέρι (½ κ.γ. περίπου) τη πάπρικα και τη κανέλα και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Πλένετε τα μπουτάκια κοτόπουλου με κρασί ή με νερό τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί και τα τρίβετε με το μείγμα αλατιού που έχετε στο μπολ, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
- Ζεσταίνετε σε μεγάλο, βαρύ τηγάνι το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές για 5 λ περίπου. Βγάζετε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το αφήνετε σε πιατέλα.
- Προσθέτετε στο ζεστό τηγάνι τα καρότα σε φέτες και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε και τα ψιλοκομμένα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για ½-1 λ ακόμα.
- Ζεσταίνετε το 1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμό κότας, το αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε να διαλυθεί. Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
- Ξαναβάζετε το κοτόπουλο μέσα στο τηγάνι, το περιχύνετε με το μείγμα λεμονιού-χυμού και προσθέτετε (αν απαιτείται) λίγο ακόμα αλάτι.
- Σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία το φαγητό για 25-30 λ, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν καλά τα καρότα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό με ρύζι πιλάφι.
Πηγή
16/05/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με μέλι, λεμόνι και καρότα