Πεντανόστιμα, ζουμερά μπουτάκια κοτόπουλου φιλέτο, με λιαστές ντομάτες, μανιτάρια και σκόρδο. Μια απίστευτα απλή, πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για ένα εξαιρετικά γευστικό φαγητό, έτοιμο σε 40 λ, με λίγα υλικά, για να απολαύσετε το τέλειο γεύμα ή δείπνο στο οικογενειακό τραπέζι. Συνοδέψτε το με πατάτες τηγανιτές, ή πουρέ ή ρύζι πιλάφι ή ζυμαρικό επιλογής σας και καλή σας όρεξη!
Υλικά συνταγής
- 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου (μόνο το επάνω μέρος)
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 2 κ.γ. ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, βασιλικό κ.λ.π.
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
- 230 γρ. μανιτάρια καφέ (cremini) ή άσπρα κομμένα σε φέτες
- 60 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
- 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (ή 1 κ.σ. ψιλοκομμένο σκόρδο)
- 1 γεμάτη κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό συν λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 80 ml ζωμό κότας
Εκτέλεση συνταγής
- Στεγνώνετε τα μπούτια κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας και αφαιρείτε το τυχόν λίπος τους με ένα κοφτερό μαχαίρι. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη σκόνη κρεμμυδιού, τη σκόνη σκόρδου, τη 1 κ.σ. αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας, αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε με το μείγμα το κοτόπουλο. Ανακατεύετε να καλυφθούν ομοιόμορφα τα μπουτάκια με το μείγμα.
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε τις 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζετε τα μπουτάκια κοτόπουλου για περίπου 8 λ από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν καλά εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά ώστε να μην έχουν καθόλου ροζ χρώμα στο κέντρο τους.
- Σημειώνουμε ότι ο χρόνος τηγανίσματος εξαρτάται από το πάχος που έχουν τα μπουτάκια. Επίσης φροντίστε να μη γεμίσετε υπερβολικά το τηγάνι σας με τα μπουτάκια. Αν χρειαστεί τηγανίστε τα σε παρτίδες. Όταν είναι έτοιμα τα μπουτάκια τα μεταφέρετε σε ένα μεγάλο πιάτο και τα σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο.
- Στο ίδιο ζεστό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και ρίχνετε και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν προσθέτετε τα μανιτάρια, τα αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε, ανακατεύοντάς τα συχνά, για περίπου 3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν ανάλογα με το πάχος τους.
- Μετά προσθέτετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και τις λιαστές ντομάτας και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λ. Τέλος προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την υπόλοιπη 1 κ.σ. από τα αποξηραμένα μυρωδικά επιλογής σας, ανακατεύτε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ επιπλέον.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το ζωμό κότας και με μια ξύλινη κουτάλα ξύνετε τη βάση του τηγανιού για να βγουν τυχόν κομματάκια από το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Αφήνετε να μειωθεί ο ζωμός σχεδόν στο μισό και ξαναβάζετε τα μπούτια κοτόπουλου στο τηγάνι.
- Σκεπάζετε το κοτόπουλο με τα μανιτάρια και ανακινείτε λίγο το τηγάνι. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν χρειαστεί διορθώνετε, πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρετε αμέσως με συνοδευτικό επιλογής σας όπως, πατάτες τηγανητές ή πουρέ, ή πιλάφι ή ζυμαρικό.
26/11/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουτάκια κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και μανιτάρια