Ζουμερές, τρυφερές, νοστιμότατες μπουκίτσες από στήθος κοτόπουλου ψημένες στο φούρνο με μπόλικα καρυκεύματα που του δίνουν μια ακαταμάχητη γεύση! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι για να το απολαύσετε μαζί με ένα ωραίο πιλάφι ή πουρέ; Δοκιμάστε αυτή πανεύκολη συνταγή (από εδώ) και γευτείτε ένα εξαιρετικό γεύμα ή δείπνο!
Υλικά συνταγής
- 450 γρ. στήθος κοτόπουλου φιλέτο κομμένο σε κύβους 2,5 εκ.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 40 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1-2 πρέζες πιπέρι καγιέν
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
- 1 κ.γ. ζωμός κότας σε σκόνη ή 1 κύβος κότας θρυμματισμένος με το χέρι σας
- 1/2-1 κοφτή κ.σ. ανάμεικτα μυρωδικά αποξηραμένα επιλογής σας όπως ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό, μαντζουράνα κ.λ.π.
- φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνίρισμα
- ρύζι για πιλάφι ή πατάτες για πουρέ για συνοδευτικό σε κυρίως γεύμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 210 βαθμούς. Κόβετε το κοτόπουλου σε κύβους 2,5 εκ. και το αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά όλα τα καρυκεύματα δηλ. αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, πιπέρι καγιέν, σκόνη κρεμμυδιού και σκόρδου, τη σκόνη κύβο κότας και τα ανάμεικτα αποξηραμένα μυρωδικά.
- Αραδιάζετε το κοτόπουλο σε ένα μικρό ταψάκι που να το χωράει ακριβώς ,τη μια μπουκιά δίπλα στην άλλη, το πασπαλίζετε με το μείγμα καρυκευμάτων, το περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ανακατεύετε να καλυφθούν όλες οι μπουκιές με το καρύκευμα.
- Στρώνετε τις καρυκευμένες μπουκίτσες στο ταψάκι, τη μια δίπλα στην άλλη και από πάνω σκορπίζετε τα κυβάκια βουτύρου. Ψήνετε το κοτόπουλό σας στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λ περίπου μέχρι η εσωτερική του θερμοκρασία φτάσει στους 75 βαθμούς (αν έχετε θερμόμετρο). Στα 7-8 λ ψησίματος ανακατεύετε τις μπουκίτσες για να ψηθούν ομοιόμορφα οι μπουκίτσες.
- Σημείωση: Μην το παραψήσετε γιατί θα “σφίξει” το κρέας του. Ο ακριβής χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος των κομματιών και το φούρνο σας. Στα 16 λ ψησίματος κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι. Αν στο κέντρο του είναι άσπρο, δεν έχει καθόλου ροζ χρώμα είναι έτοιμα. Αν θέλετε να ροδίσουν αρκετά τα τελευταία 2 λ ψησίματος αυξάνετε τη θερμοκρασία του φούρνου.
- Βγάζετε το ταψί από το φούρνο το πασπαλίζετε το με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αφήνετε να “ξεκουραστεί” για 5 λ και μετά το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ πατάτας. Καλή σας απόλαυση!
20/11/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μπουκιές κοτόπουλου πεντανόστιμες στο φούρνο