Το θυμάρι είναι ένα βότανο με πολλαπλές ιδιότητες και οφέλη. Mια από τις ευεργετικές του αυτές δράσεις είναι και εκείνη κατά των μικροβίων. Τα δύο βασικά έλαια που περιέχει η “θυμόλη” και η “καρβακρόλη ” του προσδίδουν ιδιαίτερες αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. Μάλιστα, στην φαρμακολογία το θυμάρι είναι γνωστό σαν το φυτό με τις περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες.
Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα το διάλυμα θυμαριού σε συνδυασμό με σαπούνι για την απολύμανση των χεριών και των εργαλείων σε χειρουργεία της Ευρώπης.
Σήμερα, δοκιμάστε το με λίγο βασιλικό και κοτόπουλο στον φούρνο και εκμεταλλευτείτε όλες τους τις θαυματουργές ιδιότητες!
Υλικά:
3 στήθη κοτόπουλο
1 κούπα ψωμί τριμμένο
1/2 της κούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι βασιλικό
1/2 της κούπας βούτυρο λιωμένο
αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC και κόβετε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά το ψωμί, το τυρί, το θυμάρι και τον βασιλικό και το αλάτι. Βουτάτε το κοτόπουλο στο λιωμένο βούτυρο και μετά στο μείγμα με το ψωμί μέχρι να καλυφθούν καλά!
Ψήνετε για 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο!
Διαβάστε επίσης
Πέντε μυστικά της κουζίνας που θα ευχόσουν να γνώριζες νωρίτερα
Αυτό είναι το υλικό που θα απογειώσει τον κιμά σου για τα μακαρόνια!
Εύκολο κέικ καρότου με γλάσο – Το απόλυτο συνοδευτικό για τον καφέ μας