Θα χρησιμοποιήσουμε σκόρδο σε όποια μορφή επιθυμούμε.
Δηλαδή, πολτοποιημένο ωμό σκόρδο, ψητό, αλεσμένο σε λάδι, πελτέ σκόρδου κλπ.
Χρησιμοποιώ δύο οξύτητες για μοναδική γεύση.
Συνδυάζω χυμό φρέσκου λεμονιού αλλά και καλής ποιότητας ξύδι από κόκκινο κρασί.
Σας προτείνω να ακολουθήσετε την πρόταση μου γιατί είναι το κάτι άλλο, έχει ένταση και απίστευτη γεύση.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες.
Κόβουμε τις πατάτες στα 4 κατά μήκος.
Έπειτα κόβουμε σε μικρά καρέ τις πατάτες και τις ξεπλένουμε πάλι.
Βάζουμε τις κομμένες πατάτες σε μια μέτρια κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε με κρύο νερό από τη βρύση να καλύπτει τις πατάτες.
Βράζουμε τις πατάτες σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.
Από την ώρα που θα πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση σε μεσαία και βράζουμε γύρω στα 20 λεπτά.
Πρέπει να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται με το πιρούνι.
Στραγγίζουμε αμέσως τις βρασμένες πατάτες σε σουρωτήρι.
Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά τις στεγνώνουμε ανακατεύοντας για 1 με 2 λεπτά να φύγει όλη η υγρασία τους.
Ταυτόχρονα με το ανακάτεμα τις πιέζουμε να λιώσουν και να στεγνώσουν.
Αποσύρουμε από την εστία.
Αφήνουμε τις πατάτες για λίγα λεπτά να κατέβει η θερμοκρασία τους.
Βάζουμε τις σχεδόν ζεστές πατάτες στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες (μαχαίρια).
Αλέθουμε τις στεγνές πατάτες με διακοπτόμενη κίνηση στο μίξερ.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το σκόρδο, το φρέσκο χυμό λεμονιού και το ξύδι από κρασί.
Με το μίξερ πάντα σε χαμηλή λειτουργία προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι ώστε να ομογενοποιηθεί.
Παγώστε την να κρυώσει και να σφίξει.
Διατηρείστε την σε γυάλινο σκεύος με καπάκι στην συντήρηση του ψυγείου για αρκετές ημέρες.
Όταν μείνει για 2 με 3 ημέρες στο ψυγείο, γίνεται πιο δυνατή σε γεύση και άρωμα σκόρδου.