Πεντανόστιμο μοσχαράκι, που λιώνει στο στόμα, με αρακά και πατατούλες baby. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας ένα νοστιμότατο, χορταστικό και υγιεινό φαγητό για τι καθημερινό και Κυριακάτικο τραπέζι. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό μοσχάρι χτένι ή σπαλομίτα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. (15 γρ.) πελτέ ντομάτας
- ½ ποτήρι (120 ml) κρασί λευκό
- 4 φλ. τσαγιού (½ λίτρο) ζωμό κότας
- 1 φλ. τσαγιού (100 γρ.) κρεμμυδάκια “πέρλα”, καθαρισμένα ολόκληρα
- 2½ γεμάτα φλ. τσαγιού (1 κιλό) αρακά (φρέσκο καθαρισμένο ή κατεψυγμένο)
- 12 baby πατάτες (500 γρ.), κομμένες στα τέσσερα
- 1 φλ. τσαγιού (20 γρ.) μαϊντανό
- 15-20 φύλλα δυόσμο φρέσκο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κρέας σε κομμάτια 5×5 εκ. περίπου, τα λαδώνετε με τις 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά τις υπόλοιπες 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά απ” όλες τις πλευρές το κρέας σε 2 δόσεις μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο-μελί χρώμα.
- Προσθέτετε στη κατσαρόλα όλο το κρέας μαζί με το σκόρδο και το πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα. Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνετε το ζωμό κότας και τα κρεμμυδάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 1 ώρα και 15-20 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Στη συνέχεια προσθέτετε τον αρακά, τις πατάτες, λίγο επιπλέον ζεστό νερό, αν απαιτείται, και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 20-25 λ. Πέντε (5) λ. πριν το τέλος προσθέτετε το μαϊντανό και το δυόσμο, δοκιμάζετε και το αλάτι και διορθώνετε. Σερβίρετε το φαγητό σας ζεστό με λίγο επιπλέον φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
Μια συνταγή του Λ. Βεκιάρου από εδώ
24/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Μοσχαράκι με αρακά και πατάτες